Professionalism in the Built Heritage Sector

Internationale conferentie over professionaliteit in de sector van het gebouwd erfgoed.

5 februari 2018 | 8 februari 2018

Leuven

Het Raymond Lemaire International Centre for Conservation (KU Leuven) organiseert van 5 tot 8 februari 2018 een thematische week over professionaliteit in de sector van het gebouwd erfgoed. De internationale conferentie vindt plaats in Kasteelpark Arenberg te Leuven en past in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018.

Gebouwd erfgoed onderscheidt zich van andere sectoren, omdat niet alle aanverwante beroepen een stabiele kern van kwalificaties of academische graden hebben. Hedendaagse actoren in de sector van het gebouwd erfgoed hebben op een serieuze, doordachte en duurzame manier gewerkt om de gespecialiseerde kennis te beheersen die nodig is om te slagen in hun vakgebied. Deze actoren maken deel uit van een sterk nationaal en internationaal netwerk en worden geconfronteerd met een dagelijkse context die interdisciplinaire, actuele en deskundige professionals met een diep persoonlijk engagement vereist om hun vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Het doel van deze internationale conferentie is om de professionele profielen, capaciteiten en drivers te definiëren die leiden tot een geslaagd gebouwd erfgoedproject. Er komen zowel voorbeelden uit de praktijk als wetenschappelijk onderzoek aan bod tijdens de 27 lezingen van een breed scala van professionals, beleidsmakers en onderzoekers uit 15 verschillende landen.

Praktisch

Professionalism in the Built Heritage Sector
Internationale conferentie
5 tot 8 februari 2018
Kasteelpark Arenberg, Leuven