Girl van Lukas Dhont

Filmvoorstelling ter herdenking van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

18 oktober 2018

Brussel

Ter herdenking van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, organiseert het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties samen het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid, op 18 oktober 2018 een vertoning van de veelgeprezen film ‘Girl’ van de Belgische regisseur Lukas Dhont.

Girl vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara ondervindt dagelijks de grand écart tussen de realiteit van haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit.

Deze film kwam tot stand mede dankzij het Transgender Infopunt en de expertise van het transgender onderzoek van de Universiteit Gent. Dit wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor de ondersteuning van jaarlijks ruim 1 400 individuen en maatschappelijke actoren en krijgt dan ook financiële ondersteuning van de Vlaamse overheid. Meer info is te vinden via https://transgenderinfo.be/

Toegankelijkheidstip: Girl wordt mee mogelijk gemaakt door steun vanuit het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dit maakt dat de film ook toegankelijk is voor personen met een visuele beperking, doordat audiodescriptie (AD) is voorzien. Wie slechtziend of blind is kan de earcatch-app installeren op de eigen smartphone en het AD-bestand voor Girl downloaden. De persoon plugt een hoofdtelefoon in op de smartphone en drukt op afspelen wanneer de film begint, om een extra voiceover stem te kunnen horen. De vertoning in de cinemazaal, of later via DVD of op televisie, is zo ondersteund door dat extra woordje uitleg over wat er allemaal te zien is.

Praktisch

Vertoning film 'Girl'
Donderdag 18 oktober 2018 om 19u
Aanmelden vanaf 18u30
CINEMA GALERIES, Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel

Deelname is gratis, maar gezien het beperkt aantal plaatsen is inschrijven noodzakelijk.
Inschrijven kan op deze link.

Na inschrijving laten de organisatoren u spoedig weten of ze voor u een plaats konden reserveren.