Audrey Azoulay benoemd tot directeur-generaal van Unesco

2017

De voormalige Franse minister van Cultuur en Communicatie volgt Irina Bokova op aan het hoofd van de Organisatie.

Algemeen

Op 10 november 2017 heeft de Algemene Conferentie van Unesco Audrey Azoulay benoemd tot directeur-generaal van de Organisatie. Ze was op 13 oktober door de Uitvoerende Raad genomineerd om Irina Bokova op te volgen aan het hoofd van Unesco.

Audrey Azoulay is in 1972 geboren in het Franse La Celle-Saint-Cloud uit Marokkaanse ouders. Zij was minister van Cultuur en Communicatie van Frankrijk van februari 2016 tot mei 2017. Ze bekleedde hoge functies bij de Franse publieke omroep en was vervolgens rapporteur bij de Cour des Comptes, de Franse openbare controle-instantie. Ze was ook juridisch expert voor de Europese Commissie op het gebied van cultuur en communicatie en oefende verschillende functies uit in het Centre national du cinéma et de l’image animée(CNC).

Audrey Azoulay studeerde aan de universiteit van Paris-Dauphine. Zij volgde ook opleiding aan de befaamde Ecole nationale d'administration. Verder heeft ze een masterdiploma in bedrijfsadministratie van de Universiteit van Lancaster (VK) en een diploma in de politieke wetenschappen van het Institut d'études politiques (Frankrijk).

Audrey Azoulay is de elfde directeur-generaal van Unesco en de tweede vrouw die deze hoge functie bekleedt. Ze is aangetreden op 15 november 2017.